Teken- en Schilderclub

 

Wie zijn wij
Waar vindt u ons
Logo
Naam
Tentoonstellingen
Cursistengedeeltewebsite Ans

Gezien de situatie rond het coronavirus COVID-19 is de 13e tentoonstelling van 'Artistique' geannuleerd.

13e Schilderijententoonstelling “Artistique” op 28 en 29 maart a.s.

 Op zaterdag 28 maart en zondag 29 maart a.s. organiseert  teken- en schilderclub “Artistique” voor de 13e keer haar schilderijententoonstelling. Wethouder Hodinius verricht op zaterdag om 14.00 uur de officiële opening. Ook is gelegenheidsorkest "Sixpack" weer van de partij om de opening muzikaal te begeleiden.

Tentoonstelling

De expositie wordt gehouden in Cultuurcentrum De Klimboom aan de Dr. Ottenstraat 46 in Simpelveld. Op zaterdag en zondag kunt u terecht van 14.00 – 17.00 uur (entree: vrije gave).

Zoals u gewend bent, kunt u genieten van een grote variatie aan teken- en schilderwerken. De fotopresentatie biedt een goede indruk van de activiteiten van teken- en schilderclub “Artistique”. En last but not least kunt u bij een lekker kopje koffie met vlaai nagenieten van alle opgedane indrukken.

Wethouder Hodinius

Wethouder Hodinius, die maatschappelijk, politiek en cultureel actief is in de gemeente Simpelveld, verricht dit jaar de opening. Na zijn pedagogische opleiding startte hij als leraar aan de LEAO in Maastricht. Zijn politieke voelsprieten kwamen in 1981 tot leven bij de Fractie Franssen Frijns. In 1994 werd hij geïnstalleerd als raadslid en in 1995 tot wethouder gekozen. Vanaf 2002  werd hij gekozen tot raadslid en fractievoorzitter , maar nu als oppositiepartij.  Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 werd hij opnieuw wethouder met als portefeuille Welzijn – Onderwijs – Cultuur –Toerisme alsmede Jeugd- en Jongerenwerk. Ook nu nog is hij wethouder met dezelfde portefeuille, maar nu namens  ‘Lokaal Actief’, de nieuwe naam voor ‘Simpelveld Lokaal’.

Cultuur is de rode draad in zijn leven. Hij is voorzitter van de Turn- en Acrobatenclub Simpelveld, een functie die hem een Koninklijke Onderscheiding opleverde, beschermheer van de Fanfare Huls en Burgerkeizer van Schutterij St. George. Natuurlijk mag carnaval niet ontbreken bij deze ‘Zumpelvelder jong’. Bij “De Durpsjonge” en “De Collegekwèkere” maakt hij zich verdienstelijk als tekstschrijver.

Info schilderclub

Teken- en schilderclub “Artistique” is de naam van de vijf teken- en schildergroepen die op maandagmiddag, dinsdag en woensdag voor hun cursus bij elkaar komen in Cultuurcentrum De Klimboom en kent inmiddels plm. 44 leden. Zij krijgen les van Ans Westdorp-Klinkers. Tijdens de les zijn de leden op een leuke manier bezig met hun hobby, wat telkens weer blijkt uit de zeer goede bezetting en de gezellige sfeer die er heerst.

 


©Ans - Het atelier anno 2018

 Datum laatste wijziging: 14-03-2020

Wilt u met ons contact opnemen? Klik dan op het inktpotje en de veer!