Tentoonstellingen

 

Inmiddels heeft teken- en schilderclub 'Artistique' al heel wat tentoonstellingen georganiseerd door en voor cursisten. Via onderstaande knoppen kun je o.a. foto's zien en het krantenartikel lezen dat in het desbetreffende jaar gepubliceerd is.

2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Schilderijententoonstelling 'Artistique' in De Klimboom op 23 en 24 mei 2015

Op zaterdag 23 mei en zondag 24 mei a.s. organiseerde  teken- en schilderclub “Artistique” voor de achtste keer haar schilderijententoonstelling. Ruud Verhoeven, columnist en troubadour, verrichtte op zaterdag om 14.15 uur de officiële opening.

 

 

Tentoonstelling

 

De expositie werd gehouden in Cultuurcentrum De Klimboom aan de Dr. Ottenstraat 46 in Simpelveld.  Ook dit jaar werd de opening muzikaal omlijst door gelegenheidsorkest “Sixpack”, een groep van vijf muzikanten waarvan een aantal ook lid zijn van “Artistique”.

U kon genieten van een grote variatie aan teken- en schilderwerken. De fotopresentatie bood een goede indruk van de activiteiten van teken- en schilderclub “Artistique”. En last but not least kon u bij een lekker kopje koffie met vlaai nagenieten van alle opgedane indrukken.

 
Ruud Verhoeven

De tentoonstelling werd geopend door Ruud Verhoeven. Ruud, heeft als columnist én kunstliefhebber, al menige beschouwing aan kunst en kunstenaar gewijd. Wie hem beter kent weet, dat dat altijd gebeurt vanuit een humorvolle invalshoek. Kenners weten ook dat hij zijn ‘beschouwingen’ lardeert met mooie liederen, waarbij hij wereldberoemde chansons plaatst in een vaak poëtische Limburgse setting. De enige pretentie, die hij daarbij heeft is ‘dat hij een mooie lijst wil zetten om de geboden kunst’, en er is , zegt hij, geen mooiere lijst denkbaar dan de mix van ontroering, verwondering en glimlach .

 

Ruud Verhoeven

 
fotos: ©Foto Helena (Helga Klinkers)

 Datum laatste wijziging: 25-02-2022