Tentoonstellingen

Inmiddels heeft teken- en schilderclub 'Artistique' al heel wat tentoonstellingen georganiseerd door en voor cursisten. Via onderstaande knoppen kun je o.a. foto's zien en het krantenartikel lezen dat in het desbetreffende jaar gepubliceerd is.

2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

 

Eerste tentoonstelling “Artistique” groot succes

In het weekend van 8 en 9 maart 2008 vond de eerste expositie plaats van de teken- en schilderclub “Artistique” uit Bocholtz. In hun verenigingslokaal Café Oud Bocholtz mochten de leden bijna 400 belangstellenden ontvangen. De bezoekers waren zeer enthousiast over de kleurrijke en gevarieerde mengeling van onderwerpen en technieken die bij het maken van de kunstwerken waren gebruikt. Nu de expositie zo’n groot succes geworden is, wordt er al gedacht aan een vervolg in 2009.

Op zaterdag 8 maart opende de zeer eerwaarde heer pastoor Geurts de expositie. In zijn toespraak memoreerde hij hoe belangrijk het is dat mensen niet alleen plezier hebben in hun hobby maar ook dat anderen even zeer van deze hobby kunnen meegenieten tijdens een activiteit als deze.

Ter ere van de eerste expositie overhandigde Ans Westdorp namens “Artistique” aan pastoor Geurts een pentekening van de pastorie van Bocholtz als aandenken.


 Pastoor Geurts met het aan hem aangeboden schilderij.

Tekst en foto: © Helga Klinkers  

Foto's

Foto's: © Helga Klinkers

naar boven

Een paar reacties uit het gastenboek

"Voor echte en prachtige kunst hoef je niet naar de Tefaf te gaan"

"Leuke expositie. Veel variatie. Voor herhaling zeker vatbaar."

"Van traditioneel tot vernieuwend, van zwart-wit tot kleurrijk, mooie bloemlezing uit 't leven zoals 't is!"

"Ga zo door, het is een gezellige, ongedwongen sfeer. Artistique en Creatief tegelijk. Succes en tot een volgende keer."

"Quelle bonne idée de montrer à tous ce que des artistes en herbe sont capable de mettre sur pied."

"Professionele opzet met uitnodigingen, flyers, mooie schilderijen. Proficiat!!"

naar boven

Tentoonstelling teken- en schilderclub “Artistique” in Café Oud Bocholtz

Op zaterdag 8 maart a.s. om 14.15 uur opent de zeer eerwaarde heer pastoor Geurts de eerste expositie van teken- en schilderclub “Artistique” uit Bocholtz. U kunt de expositie bezoeken in Café Oud Bocholtz (tegenover de kerk) op zaterdag 8 maart van 14.00 – 18.00 uur en op zondag 9 maart van 14.00 – 17.30 uur. Entree: vrije gave.

Vrijwel alle leden nemen deel aan de expositie en stellen een of twee van hun werken ter beschikking. Dat betekent dat u kunt genieten van zo’n 60 teken- en schilderwerken. In een gevarieerde mix van technieken kunt u zien en ontdekken welke materialen de leden sinds de start van de teken- en schildergroep in 2005 hebben gebruikt. U treft er werken aan in olieverf, aquarel, acryl, pastel, inkt en potlood. Het is tevens mogelijk om schilderijen te kopen. Informatie krijgt u bij de aanwezige leden. Natuurlijk kunt u ook onder het genot van een kopje koffie nagenieten van alle indrukken die u hebt opgedaan.

Teken- en schilderclub “Artistique” is de naam van de gezamenlijke teken- en schildergroepen die op maandagmiddag en dinsdagmorgen en –middag voor hun cursus bij elkaar komen in Café Oud Bocholtz. Zij krijgen les van Ans Westdorp-Klinkers. Tijdens de les zijn de leden vooral op een leuke manier bezig met hun hobby, wat telkens weer blijkt uit de zeer goede bezetting en de gezellige sfeer die er heerst. Het idee om een expositie te houden ontstond in 2007. Na twee jaar les nemen was het overgrote deel van de leden het er mee eens om hun werken voor het eerst te tonen aan het grotere publiek. Dit vooral omdat het leuk is om anderen mee te laten genieten van de teken- en schilderkunst en te laten delen in het plezier dat zij aan hun hobby beleven. Enkele leden hebben zich dit ter harte genomen en de organisatie op zich genomen.

Tekst: ©Helga Klinkers

naar boven

Datum laatste wijziging: 25-02-2022