Tentoonstellingen

Inmiddels heeft teken- en schilderclub 'Artistique' al heel wat tentoonstellingen georganiseerd door en voor cursisten. Via onderstaande knoppen kun je o.a. foto's zien en het krantenartikel lezen dat in het desbetreffende jaar gepubliceerd is.

2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Fotoimpressie tentoonstelling 2018

11e Schilderijententoonstelling “Artistique” op 30 en 31 maart

Op zaterdag 30 maart en zondag 31 maart a.s. organiseert  teken- en schilderclub “Artistique” voor de 12e keer haar schilderijententoonstelling. Rob Wijnands verricht op zaterdag om 14.00 uur de officiële opening. Natuurlijk is ook gelegenheidsorkest "Sixpack" weer van de partij om de opening muzikaal te begeleiden.

Tentoonstelling

De expositie wordt gehouden in Cultuurcentrum De Klimboom aan de Dr. Ottenstraat 46 in Simpelveld. Op zaterdag en zondag kunt u terecht van 14.00 – 17.00 uur (entree: vrije gave).
Zoals u gewend bent, kunt u genieten van een grote variatie aan teken- en schilderwerken. De fotopresentatie biedt een goede indruk van de activiteiten van teken- en schilderclub “Artistique”. En last but not least kunt u bij een lekker kopje koffie met vlaai nagenieten van alle opgedane indrukken.

Rob Wijnands

De tentoonstelling wordt geopend door Rob Wijnands. Na zijn middelbare schooltijd werd hij grafisch ontwerper en werkte hij in de zaak van zijn ouders die grafische en technische tekenmaterialen verkochten. In de jaren 70 en 80 moesten zij onder druk van de automatisering het roer drastisch omgooien en werden steeds meer fine-art producten aan het assortiment toegevoegd. Uiteindelijk verhuisde de zaak Victor 4 Art van Heerlen naar Heerlerbaan waar zij tot eind 2018 een van de mooiste kunstschilderwinkels van Nederland en daarbuiten realiseerden. Met zijn uitgebreide kennis van materialen en technieken heeft Rob de leden van Artistique jarenlang geadviseerd en op weg geholpen. Nu genieten Rob en zijn vrouw Mariëtte van een welverdiend pensioen.

Info schilderclub

Teken- en schilderclub “Artistique” is de naam van de vijf teken- en schildergroepen die op maandagmiddag, dinsdag en woensdag voor hun cursus bij elkaar komen in Cultuurcentrum De Klimboom en kent inmiddels plm. 40 leden. Zij krijgen les van Ans Westdorp-Klinkers. Tijdens de les zijn de leden vooral op een leuke manier bezig met hun hobby, wat telkens weer blijkt uit de zeer goede bezetting en de gezellige sfeer die er heerst.

 

©Fotohelena - opening lustrumtentoonstelling 2018

 Datum laatste wijziging: 25-02-2022