Tentoonstellingen

Inmiddels heeft teken- en schilderclub 'Artistique' al heel wat tentoonstellingen georganiseerd door en voor cursisten. Via onderstaande knoppen kun je o.a. foto's zien en het krantenartikel lezen dat in het desbetreffende jaar gepubliceerd is.

2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

Fotoimpressie tentoonstelling 2017

10e Schilderijententoonstelling “Artistique” op 25 en 26 maart 2017

Op zaterdag 25 maart en zondag 26 maart a.s. organiseert  teken- en schilderclub “Artistique” voor de 10e keer haar schilderijententoonstelling, die vanwege het tweede lustrum extra feestelijk zal zijn.  Luc Wolters, voorzitter van de Heemkundevereniging De Bongard Simpelveld/Bocholtz verricht op zaterdag om 14.00 uur de officiële opening.

Kunstwerk tweede lustrum
Tijdens de opening op zaterdag wordt een kunstwerk onthuld dat speciaal voor het tweede lustrum is gemaakt en waar alle cursisten aan hebben meegewerkt. Natuurlijk is ook gelegenheidsorkest “Sixpack”, een groep van vijf muzikanten waarvan een aantal lid zijn van “Artistique” weer van de partij en zal de opening muzikaal begeleiden.

De expositie wordt gehouden in Cultuurcentrum De Klimboom aan de Dr. Ottenstraat  46 in Simpelveld. Op beide dagen kunt u terecht van 14.00 - 17.00 uur (entree: vrije gave). Zoals u gewend bent, kunt u genieten van een grote variatie aan teken- en schilderwerken. De fotopresentatie biedt een goede indruk van de activiteiten van teken- en schilderclub “Artistique”. En last but not least kunt u bij een lekker kopje koffie met vlaai nagenieten van alle opgedane indrukken.

Luc Wolters
De tentoonstelling wordt geopend door Luc Wolters, voorzitter van Heemkundevereniging De Bongard Simpelveld/Bocholtz. De heer Wolters is zeer actief, met name in de wereld van de schutterij en heemkunde. Van zijn hand verschenen vele publicaties, jubileum- en historische boeken die verband houden met de geschiedenis en het rijke verenigingsleven van onder andere Simpelveld/Bocholtz en omgeving.

Info schilderclub
Teken- en schilderclub “Artistique” is de naam van de gezamenlijke teken- en schildergroepen die op maandagmiddag, dinsdagochtend, dinsdagmiddag en woensdagochtend voor hun cursus bij elkaar komen in Cultuurcentrum De Klimboom en kent inmiddels plm 40 leden. Zij krijgen les van Ans Westdorp-Klinkers. Tijdens de les zijn de leden vooral op een leuke manier bezig met hun hobby, wat telkens weer blijkt uit de zeer goede bezetting en de gezellige sfeer die er heerst.    

 

 Datum laatste wijziging: 25-02-2022